Hur gör vi med Hösttouren ?

GolfStar har nu strypt våra möjligheter att förtidsboka vår grupp för Cloudare under helger. Här att då kunna spela på våra egna banor mellan 08:00-14:00 utan att betala Greenfee. Med det så är frågan hur vi ändå kan få till en Tour eller inte.

Vidare så kollade jag i förra veckan möjligheter med Orresta paket eller övernattning på Elite och Comfort i Västerås samt Gillet i Uppsala. Samtliga av dessa såg kört ut för såväl 4-6 och 11-13 förutom några enstaka rum kvar på Comfort och Gillet. Med andra ord så verkar övernattning kört och att vi får hålla tillgodo med förutsättningar som gäller….

För helgen 4-6 är vi 12 som är anmälda. 10 kan spela på fredagen och 12 under lördag/söndag. Vilka som kan helgen 11-13 vet jag inget om då planeringen från i våras var satt 4-6.

Förslag 1. Vi kör på planerad helg och att vi spelar i samlad grupp respektive dag under samma villkor och förutsättningar som vi alltid gjort. Dock behöver vi vara överens vilken tid vi tar för sammanhållning av tävlingen. Här att alla bokar före 08:00 eller efter 14:00 under lörd/sönd. Nackdelen att spela em är att solen går ner ca 18 tiden, så det blir tight och helgen 11-13 går solen ca 17:45

Förslag 2. Vi lägger tävlingen till 27-29 sept motsvarande förslag 1. Fördelen är att då att solen går tidigast ner 18:25 på söndagen och att vi hinner runt om vi spelar en eftermiddag. Frågan är bara vilka som kan då…

Förslag 3. Vi spelar en flytande tävling när var och en kan bäst med någon/några ur gruppen med en deadline fram till ett visst datum. Nackdelen blir dock att vi frångår våra tidigare förutsättningar, villkor och regler för tävlingen. Samt inte inte minst att sammanhållningen försvinner vilket från min sida har varit meningen från början med våra Tourer där vi tillsammans skapar en ”Edge” för hela tävlingen och har kul tillammans.

Förslag 4. För Demokratins skull med Greenfee avgifter så bokar vi in alla speldagar på godtyckliga banor utanför våra medlemsskap. Då även enklare boka in tider som passar bättre för hela gruppen och förutsättningarna blir som de alltid varit för tävlingen och vi behåller vår gemenskap.

Sammanfattning. Ja det blir lite rörigt vad vi än väljer. För alternativ 3 och 4 avstår jag själv att hålla i något. Men om någon känner sig hågad hoppa in istället så räck upp handen. Annars tycker jag alternativ 2 är det mest gångbara att kanske så många som möjligt kan. Om vi nu kommer till skott går det även att väcka Trofé finalen till liv igen så att det blir ett riktigt avslut även med den tävlingen om då alla deltagare kan inom Trofén. En för alla, alla för en….

Återkom med era svar, tycken och tankar nedan inom detta inlägg så får vi det samlat att förhoppningsvis kunna pegga upp i samma anda och gemenskap som tidigare Tourer 🙂

PS Svara även om du inte kan eller inte är intresserad av något av alternativen. Är då lättare och snabbare få ordning på det hela då tiden är ganska knapp…

16 thoughts on “Hur gör vi med Hösttouren ?

 • september 16, 2019 at 4:40 e m
  Permalink

  Hej!
  Kan förslag 1 & 2 & 4, fre + sön (ej lör båda helgerna som det ser ut nu) så ser vi vad majoriteten kan/vill. Tidig morgon el efm på sön spelar ingen roll. Ernst

  Reply
 • september 16, 2019 at 4:41 e m
  Permalink

  Förslag 1 och 11-13 Oktober fungerar bäst för min del.

  Reply
 • september 16, 2019 at 4:46 e m
  Permalink

  Spelar fredag och söndag efter 14:00 kan ej spela före 08:00. Förslag 2 (27-29 sept) verkar bäst för spel på em, men samtliga förslag passar.
  Claes

  Reply
 • september 16, 2019 at 5:01 e m
  Permalink

  Lägger min röst på förslag 1 (om de går gärna helgen 11-13) annars är jag med på det datum som är satt.
  Förslag 2 kan jag inte.
  Förslag 3 inge kul
  Förslag 4 kan fungera om det blir i oktober.

  Reply
 • september 16, 2019 at 5:52 e m
  Permalink

  Förslag 1 och 2 funkar inte så bra för mig och 3 och 4 lockar inte så jag avstår och laddar för vårtouren 2020.

  Reply
 • september 16, 2019 at 6:52 e m
  Permalink

  För min del funkar förslag 2 bäst därefter förslag 1 med spel 4-6 okt. Tidig morgon eller eftermiddag spelar ingen roll. Förslag 3&4 inte intressant.

  Reply
 • september 16, 2019 at 7:29 e m
  Permalink

  Vilken soppa det blivit av det här… Ni fyra som måste betala greenfee kan väl göra det och att vi då håller den planering som sattes tidigare. Fredag någon av våra banor, lördag gästar vi en annan klubb och söndag hemmabana.
  Och inför nästa år välj ”rätt” medlemskap!

  Reply
  • september 17, 2019 at 8:58 f m
   Permalink

   Håller med Thammen, är allt för pengarna?

   Reply
  • september 17, 2019 at 6:30 e m
   Permalink

   Kan hålla med i grunden Hans. MEN. För egen del köpte jag ett medlemsskap i våras med kvitto på mail att jag hade tillgång spela alla tider och även helger med restriktion 08-14 under helg på de 5 största banorna, vilket t ex inte innefattade Lövet, Boda och International som var tänkta banor till HT 4-6 okt och Trofe finalen. Dessa villkor bröt de sedan upp utan att informera någonting och mitt krig med GS började, där de till slut slängde ut mig. Nu drar de även in våra gruppbokningar vi ändå haft med goda kontakter hos klubbarna 16 timmar innan vi ska gå ut med ett mail 17:30 på eftermiddagen, som jag/vi lika gärna missa. I min värld är det misshandel av kunder där moral och affärsetik är lika med noll och just därför tänker jag inte följa deras diktaturfasoner. Vad övriga tre tycker vet jag inte då de inte kommenterat något inom forumet.
   Men för att jag ligger i krig med GS behöver det inte betyda att ni andra kan köra på. Var därför jag öppnade detta inlägg sööru…

   Reply
 • september 16, 2019 at 8:51 e m
  Permalink

  Förslag 1 4-6okt enda som funkar/är intressant för mig tyvärr

  Reply
 • september 16, 2019 at 10:22 e m
  Permalink

  Jag håller med Hasse men jag tror inte att det finns möjlighet att boka både hotell och spel nu det är nog försent.Spel före kl 8 går ej stor risk för dimma o frost tror jag .Eftermiddag för sent det blir mörkt . Jag kan 1alternativet för alternativ 2 är jag Nicklas David Jimmy i Spanien och spelar golf

  Reply
 • september 17, 2019 at 8:43 f m
  Permalink

  Förslag 1 och 11-13 Oktober fungerar bäst för min del. Jag hoppar nog annars, hoppas det går att lösa 😁

  Reply
 • september 18, 2019 at 1:01 e m
  Permalink

  Hej på er igen. Som går att läsa av inläggen så här långt så blir det rätt så trixigt få ihop någon HT där vi alla är samlade vid samma tillfälle. Ett alternativ är att skapa två tävlingar med start 4:e resp 11:e okt.

  Förutom mitt egna lilla krig med GS och CG så kommer vi på RADsoft troligtvis lansera nya speltjänster helgen 4:e som var den helg jag kunde spela själv. Av dessa två orsaker väljer jag därför att hoppa tävlingen helt såvida vi inte kan komma till skott helgen 27-29 sept.

  För den sakens skull hoppas jag mitt avhopp inte behöver ställa HT på kant. Menar om någon här vill koordinera upp HT på bästa sätt för de som vill spela och när ni kan spela så hjälper jag gärna till att lägga ut status, info, resultat m.m men att någon annan håller ihop och koordinerar det hela.

  För den som då känner sig hågad så samordnar jag givetvis att det går att använda P&P sidan med de inlägg och redovisningar som behövs för tävlingen(arna).

  Tiden går fort, så välkommen att anmäla ditt intresse så tar vi den vägen istället och hoppas det blir många speldagar till innan hösten slår till på riktigt 🙂

  Reply
 • september 18, 2019 at 4:14 e m
  Permalink

  Jag kan alt 2 och gärna bortabana lördag! söndag kan jag spela före kl 14, inga begränsningar!

  Reply
 • september 21, 2019 at 8:41 f m
  Permalink

  Jag hörde av mig till Orresta tidigare i veckan och de hade möjlighet att ge oss en bra deal på samma upplägg som i våras, om vi spelar en vecka senare, den 11-12/10. Då skulle vi kunna boka in oss på valfri hemmabana på fredagen, därefter drar vi till Orresta för spel på lördagen.

  Reply
  • september 21, 2019 at 10:33 f m
   Permalink

   Låter som mitt förslag tidigare!

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *