Tävlingsinfo 2022


Välkommen
till vårtouren 2022 den 21-22 maj som är väldigt kul vi kommit igång igen efter två  år av pandemi. Vi spelar lördag och söndag i Uppsala. Första boll lördag är på Söderby 11:36 och på söndag Uppsala GK är första boll 11:00. På UGK är inte hela 18 hålsbanan öppen så vi spelar 9 hål på stora banan samt 9 hål på lilla banan, med en special slope, vilket blir en justering när vi väl är där.  Totalt blir vi ett härligt rutinerat gäng på 12 veteraner där vi även har en övernattning på Arena hotellet  med trevligt umgänge, god mat och dryck därtill. Armbrytning och andra aktiviteter kan ev tillkomma… 

Vi  kör samma tävlingsform som tidigare tourer. Dock med skillnaden att  vi enbart spelar två dagar, så prisfördelningen blir med bästa 3 niohålsrundor av 4.

Deltagare och prisbord presenteras nedan. Startavgift är 350kr som fördelas med platserna 1-5 som betalas och avräknas när tävlingen är klar.

Som grädde på moset så lottas en Lucky Looser samt att vara med och spela om bollvinster som  alltid är kul och sätter lite extra Edge till extra pengar om det pannbenet fortfarande finns med….

Anmälda deltagare 


 

Prisbord och bollvinster 

Lite Regler:

Som vanligt är det slaggolf som gäller med 5 slag över par. Märkta bollar, ingen mulle och bollen ska alltid i koppen. Slå alltid prova om behövs, annars stryks hålet. Vid sk Gooners gäller LS. Vi letar inte längre än 3 min som numera även är en ny officiell regel. Vid udda slope räknas högsta värdet av första nio rundan.  Inga lägesförbättringar om inget annat sägs.

Notera! Vi spelar på samma hcp alla rundor som blir med ref till den 20 maj. Egna justeringar av hcp görs när tävlingen är över.

En Sheriff i varje boll (normalt med lägst hcp) skriver in, bana, bruttoslag och slope med namn och resultat första och andra 9:e håls runda och ev bollvinster enligt ranking av prisbord bollar nedan. Sheriffen ansvarar även för att regler följs och inte minst med boll letande, som måste bli en skärpning.

Resultat skrivs in under inläget/forum ”Resultat Vårtouren 2022 Glöm inte redovisa slopen för dubbelkoll  av den slope jag noterat innan.

För att eventuella oklarheter inte ska finnas efteråt så är tipset att den som har ansvaret för rapporteringen även tar ett foto av scorekortet som sedan kan kollas efteråt.


Betting: Om du vågar ställa upp på betting så gäller bästa resultat med 3 bästa av totalt 4 niohålsrundor med slaggolf.

Startavgiften kommer att vara 350 kr som då bildar prisbordet från 1-5 pris, samt en Lucky Looser som vinner på lottning. Bollvinster/förluster tillkommer.

Notera! Startavgiften, bollvinster/förluster är inget som betalas i förskott utan avräknas efter att hela tävlingen är slut. 

Bollvinster med nya regler från 2020. Här kommer vi för varje 18 håls runda  välja ut specifika hål där bollvinster gäller. Här kommer hålen delas upp i två grupper från ett undre och övre medelvärde av gruppens totala hcp. Vilka hål som gäller för utvalda bollvinster och grupper kommer presenteras för varje specifik runda som blir 6-7 bollvinster beroende på bana. Med lite tur och skicklighet kan det här bli en extra bonus på 500-1000kr rakt ner i fickan inom tävlingen.

Hel/Halv Betting: Vid anmälan väljer du om du vill vara med på Hel betting som då inkluderar startavgiften för tävlingen samt att du spelar om bollvinster. Vid Halv betting är du enbart med och spelar om bollvinster.

Notera! För övrigt kommer bollvinster vara med specifika utvalda hål. De som ligger över hcp snitt spelar om vinster på utvalda par 4. Under hcp snitt spelar om vinster på utvalda par 5 hål. För närmast och par 3 och ev longest spelar alla om bollvinster. 

Hösttouren

När det gäller Höstoturen 2022 så är inget planerat än men att vi här siktar på att  tävlingens datum är mellan den 7-9 oktober. Om vi kommer till svingläge så uppdateras ort och banor under September. Siktet är dock för i år att vi tar upp våran tradition att besöka Orresta eller Norrköping. Alternativt så kan Örebro vara ett roligt besök.