Tävlingsinformation

Välkommen till våra tävlingar under 2019, där det finns minst 7 speldagar att välja på av de tävlingar som ni kan läsa nedan. Tävlingar kan även tillkomma i form av olika Cuper framöver. Längre ner på sidan har ni även de regler som gäller.

Totalt lirar vi här om minst 20 priser som är mycket attraktiva som det sig bör för alla rankade golftävlingar.

Nedan tävlingar och datum är de som gäller för 2019, som ni kan anmäla er till redan nu.


Din anmälan gör du på fliken ”Anmälan tävlingsdagar” 


Vårtouren 24-26 Maj:Här kör vi samma tradition som tidigare. För i år så spelar vi Fredagen på Kyssinge 10:30. Lördag på Orresta 13:00. Söndag på Bodaholm 12:00. Övernattning är i Orresta för 995kr Här ingår då övernattning i dubbelrum med greenfee, 3 rätters middag som avslutas med en frukostbuffé innan vi drar till Bodaholm.

Anmälda deltagare av VårTouren 2019. 24-26 maj

Lite Regler:

Slaggolf gäller med 5 slag över par. Märkta bollar, ingen mulle och bollen ska alltid i koppen. Slå alltid prova om behövs, annars stryks hålet. Vid sk Gooners gäller LS. Vi letar inte längre än 3 min som numera även är en ny officiell regel.. Vid udda slope räknas högsta värdet av första nio rundan. Vi spelar på samma hcp alla rundor. Justeringar gör efteråt. Inga lägesförbättringar om inget annat sägs.

En man i varje boll skriver in datum, bana, bruttoslag och slope med namn och resultat första och andra 9:e håls runda och ev bollvinster enligt ranking av prisbord bollar ovan. Resultat skrivs in under inläget/forum ”Resultat Höst/Vår Tour 2019” Glöm inte redovisa slopen för alla inom bollen.

För att eventuella oklarheter inte ska finnas efteråt så är tipset att den som har ansvaret för rapporteringen även tar ett foto av scorekortet som sedan kan kollas efteråt.

Väl mött till årets första tävling i Sverige och må BÄSTA man vinna 🙂 


Betting: Om du vågar ställa upp på betting så gäller för Tour vinnaren att få  bästa resultat med 4 bästa av totalt 6 niohålsrundor med slaggolf. Första pris kommer vara ca 1.800 och nedåt till 5e plats

Startavgiften kommer att vara 350 kr som då bildar prisbordet från 1-5 pris, samt en Lucky Looser som vinner tillbaka startavgiften på lottning.

Bollvinster: Vidare kommer touren att bestå av ett antal olika bollvinster för varje 9:e runda. Om man ”tankar” totalt här och inte vinner något så är max förlusten ca 175-300kr. Om det istället blir ett par tre bollvinster så kan det då bli ca 600-1000kr rakt ner i fickan. Ganska lätta pengar egentligen 🙂

Hel/Halv Betting: Vid anmälan väljer du om du vill vara med på Hel betting som då inkluderar startavgiften för tävlingen samt att du spelar om bollvinster. Vid Halv betting är du enbart med och spelar om bollvinster.

AllroundTrofén. Tävlingen där alla har chansen flera gånger om.

2017/18 blev det respektive år hela nio olika vinnare som en härlig mix på alla pallplatser, vilket just visar på dynamiken med denna tävling, där just alla verkligen har chansen…

Tävlingen går ut på att varje deltagare med poängbogey tävlar med sitt snittresultatet av tre bästa rundor som en grundserie fram till 13:e Sept. Här räknas alla rundor man spelat under 2019 inklusive om man tidigare spelat utomlands under året. Ett krav för att rundorna ska räknas är att de är registrerade på golf.se. Från grundserien blir det sedan 1-3 pris. Därefter blir det en final den 14:e Sept där alla börjar om från noll igen med ett första pris och en Lucky Looser som oxå kommer få sitt…

OBS! För att det ska bli någon spänning med tabellen så blir resultat senare än 2 dagar inte godkänt då tävligen ska vara en färskvara. Den sista veckan före slutet av varje deltävling ska resultat rapporteras in samma dag under forumet När en ny rapportering kommer in under forumet uppdateras även resultatsidan samma dag om det påverkar ställningen i tabellen.

Notera: För att rundan ska räknas så ingår INTE sk mulle då första utslag spelas. I övrigt gäller banans regler. Runda kan inte heller räknas in om man spelat på bana med sk vinterhåll eller om banan enbart har 9 hål av 18 öppna. Om utslagsplatsen är provisorisk så ska den närliggande till normal Tee och inte närmare till röd Tee.

När du gjort en otippad runda med t. ex 42p så skriver du in den rundan under inlägget/forum  Resultat AllRound Trofén på startsidan.

Finalen avgörs den 14 sept och spelas enligt tidigare tradition på Lövsätra. Här då även med prisutdelningar för grundserien samt för vinnaren av finalen. För övrigt kommer ära och berömmelse att ingå, där vi även äter tillsammans 🙂

Ditt deltagande ska vara registrerat före 1 maj och kostar 400kr. Din betalning är bindande och betalning skickas på Swish till 070 274 13 80.

Prisborden för tävlingarna blir med hur många som deltar. Dels för grundomgången och givetvis även för finalen. För att få en referens så kan ni kolla på fliken resultat från förra året. 

Med ref tidigare omgångar så kan allt hända och alla har chansen. Finns helt enkelt inget att tveka om, så häng på. Ju flera vi blir desto mera prispengar och dramatiska upplösningar…. 

Hösttouren

När det gäller Höstoturen så kommer tävlingens datum vara mellan den 4-6 oktober. Ort och banor uppdateras under September. Siktet är dock för i år att vi tar upp våran tradition att besöka Norrköping. Alternativt så kan Örebro vara ett roligt besök.