Tävlingsinformation


Välkommen
till våra tävlingar under 2021, där vi  startar  upp det hela med den traditionella Vårtouren som spelas mellan den 28-30 maj. Preliminärt är sedan Höstoturen inplanerad mellan den 1-3 oktober. Banor och ställen återkommer vi med. Din anmälan för Höstouren gör du under fliken ”Anmälan tävlingsdagar. Längre ner på sidan har ni även de regler som gäller.

 


Nedan är en sammanställning över antal deltagare, banor, bollvinster och prisbord för Vårtouren  2021.  


Vårtouren 28-30 majHär kör vi samma tradition som tidigare. För i år så spelar vi Fredagen på International 11:00. Lördag på Bodaholm 11:00. Söndag på Kyssinge 11:00 som även är finaldagen av touren som vi avslutar med prisutdelning och bortförklaringar.

Deltagare och prisbord och var och ens hcp uppdateras senast 27 maj där det kan förkomma ändringar. Startavgift är 350kr som betalas och avräknas när tävlingen är klar.

För de som är intresserade så träffas vi efter tävlingen på lördag på Hägges för lite mat och bira. Anmälan för detta kan ni göra under fredagen när vi spelar på International.

Notera: Då alla är föranmälda utöver de regler som gäller, så vill nu samtliga banor inkassera en extra greenfee mellan 100-150kr av varje deltagare, då vi vill att bokningen är säkrad, då det är så stor belastning på banorna. Så var beredda på de frågar efter denna avgift.

Anmälda deltagare av Vårtouren  2021

För att underlätta med scorekort från banan så är första starten redan indelad i bollar. Resterande startordning görs efter hur vi ligger till med resultaten.  

 

Prisbord och bollvinster för Vårtouren 2021

Lite Regler:

Slaggolf gäller med 5 slag över par. Märkta bollar, ingen mulle och bollen ska alltid i koppen. Slå alltid prova om behövs, annars stryks hålet. Vid sk Gooners gäller LS. Vi letar inte längre än 3 min som numera även är en ny officiell regel. Vid udda slope räknas högsta värdet av första nio rundan.  Inga lägesförbättringar om inget annat sägs.

Notera! Vi spelar på samma hcp alla rundor som blir med ref till den 27 maj. Egna justeringar av hcp görs när tävlingen är över.

En Sheriff i varje boll (normalt med lägst hcp) skriver in, bana, bruttoslag och slope med namn och resultat första och andra 9:e håls runda och ev bollvinster enligt ranking av prisbord bollar nedan. Sheriffen ansvarar även för att regler följs och inte minst med boll letande, som måste bli en skärpning.

Resultat skrivs in under inläget/forum ”Resultat Vårtour 2021” Glöm inte redovisa slopen för alla inom bollen som är med ref till ert hcp den 27 maj.

För att eventuella oklarheter inte ska finnas efteråt så är tipset att den som har ansvaret för rapporteringen även tar ett foto av scorekortet som sedan kan kollas efteråt.


Betting: Om du vågar ställa upp på betting så gäller för Tour vinnaren att få  bästa resultat med 4 bästa av totalt 6 niohålsrundor med slaggolf.

Startavgiften kommer att vara 350 kr som då bildar prisbordet från 1-5 pris, samt en Lucky Looser som vinner tillbaka startavgiften på lottning. Bollvinster/förluster tillkommer.

Notera! Startavgiften är inget som betalas i förskott utan avräknas efter att hela tävlingen är slut. 

Bollvinster med nya regler från 2020. För i år kommer vi för varje 18 håls runda  välja ut specifika hål där bollvinster gäller. Här kommer hålen delas upp i två grupper från ett undre och övre medelvärde av gruppens totala hcp. Vilka hål som gäller för utvalda bollvinster och grupper kommer presenteras för varje specifik runda som blir 6-7 bollvinster beroende på bana. Med lite tur och skicklighet kan det här bli en extra bonus på 500-1000kr rakt ner i fickan inom tävlingen.

Hel/Halv Betting: Vid anmälan väljer du om du vill vara med på Hel betting som då inkluderar startavgiften för tävlingen samt att du spelar om bollvinster. Vid Halv betting är du enbart med och spelar om bollvinster.

Notera! För övrigt kommer bollvinster vara med specifika utvalda hål. De som ligger över hcp snitt spelar om vinster på utvalda par 4. Under hcp snitt spelar om vinster på utvalda par 5 hål. För närmast och par 3 och ev longest spelar alla om bollvinster. 

ALROUNDTROFÉN

Denna tävling blev inställd under 2021. 

2018/19 blev det respektive år hela nio olika vinnare som en härlig mix på alla pallplatser, vilket just visar på dynamiken med denna tävling, där just alla verkligen har chansen…

Tävlingen går ut på att varje deltagare med poängbogey tävlar med sitt snittresultatet av tre bästa rundor som en grundserie fram till 13:e Sept. Här räknas alla rundor man spelat under 2019 inklusive om man tidigare spelat utomlands under året. Ett krav för att rundorna ska räknas är att de är registrerade på golf.se. Från grundserien blir det sedan 1-3 pris. Därefter blir det en final den 14:e Sept där alla börjar om från noll igen med ett första pris och en Lucky Looser som oxå kommer få sitt…

OBS! För att det ska bli någon spänning med tabellen så blir resultat senare än 2 dagar inte godkänt då tävligen ska vara en färskvara. Den sista veckan före slutet av varje deltävling ska resultat rapporteras in samma dag under forumet När en ny rapportering kommer in under forumet uppdateras även resultatsidan samma dag om det påverkar ställningen i tabellen.

Notera: För att rundan ska räknas så ingår INTE sk mulle då första utslag spelas. I övrigt gäller banans regler. Runda kan inte heller räknas in om man spelat på bana med sk vinterhåll eller om banan enbart har 9 hål av 18 öppna. Om utslagsplatsen är provisorisk så ska den närliggande till normal Tee och inte närmare till röd Tee.

När du gjort en otippad runda med t. ex 42p så skriver du in den rundan under inlägget/forum  Resultat AllRound Trofén på startsidan.

Finalen avgörs den 14 sept och spelas enligt tidigare tradition på Lövsätra. Här då även med prisutdelningar för grundserien samt för vinnaren av finalen. För övrigt kommer ära och berömmelse att ingå, där vi även äter tillsammans 🙂

Ditt deltagande ska vara registrerat före 1 maj och kostar 400kr. Din betalning är bindande och betalning skickas på Swish till 070 274 13 80.

Prisborden för tävlingarna blir med hur många som deltar. Dels för grundomgången och givetvis även för finalen. För att få en referens så kan ni kolla på fliken resultat från förra året. 

Med ref tidigare omgångar så kan allt hända och alla har chansen. Finns helt enkelt inget att tveka om, så häng på. Ju flera vi blir desto mera prispengar och dramatiska upplösningar…. 

Hösttouren

När det gäller Höstoturen 2021 så kommer tävlingens datum vara mellan den 1-3 oktober. Ort och banor uppdateras under September. Siktet är dock för i år att vi tar upp våran tradition att besöka Norrköping. Alternativt så kan Örebro vara ett roligt besök.